logo_slatlem

KampanjeRente!

1,99%

4motion til

Kr 0,-

Kundefordel inntil

66.700,-

Trenger jeg firehjulstrekk?

Med nyeste generasjon av Volkswagens permanente firehjulstrekksystem 4MOTION kommer du deg frem i ulendt terreng og uansett underlag, året rundt. Produktsjef for Golf hos Harald A. Møller AS, Jan Tore Kopperud, er ikke i tvil om hva som gjør det moderne og elektronisk styrte 4x4-systemet 4MOTION så genialt.
– 4MOTION-systemet til Volkswagen er utviklet av Haldex, og det er femte generasjon Haldex-system som benyttes i dag. Systemet er et permanent firehjulstrekksystem som hovedsakelig driver forhjulene. Ved vanskelige kjøreforhold, og ved behov, overføres mer kraft til bakhjulene helt umerkelig og i løpet av brøkdelen av et sekund. Via den elektroniske differensialbremsen er det hele tiden det hjulet som har best grep som får overført mest kraft. Volkswagens firehjulstrekksystem 4MOTION er derfor et svært intelligent firehjulstrekksystem som gir lite friksjon og lavt forbruk i daglig bruk, samtidig som det gir topp fremkommelighet og økt sikkerhet ved vanskelige kjøreforhold, forklarer han.

Unik fremkommelighet - sommer som vinter

Produktsjefen er derfor ikke i tvil om hvorfor 4MOTION firehjulstrekk er et smart valg for mange norske bilister.
– I Norge har vi store deler av året vanskelig føre- og kjøreforhold. Med 4MOTION firehjulstrekk har man optimalt veigrep gjennom hele året og den ekstra tryggheten og sikkerheten som systemet gir. For mange som må forsere en bratt bakke eller har hytte på fjellet med vanskelige kjøreforhold spesielt vinterstid, vil en bil med 4MOTION være det naturlige valget, sier han.
Men det er ikke bare vinterstid – med snø og is – at 4MOTION er genialt og virkelig utgjør en forskjell. Også ved vått føre og løs grus gir firehjulstrekk bedre veigrep og økt sikkerhet.
– Ja, under alle kjøreforhold vil man oppleve bedre veigrep i kritiske situasjoner med firehjulstrekk. Det gjelder spesielt ved vått og sleipt føre med nedbør eller på veier med løst underlag som sand eller grus, sier Kopperud.

Gjør bilen lettsolgt

Firehjulstrekk er et godt eksempel på utsyr som kan ha noe å si for annenhåndsverdien når du selge bilen din igjen.
– Mange nordmenn har fått øynene opp for fordelene med firehjulstrekk og ønsker seg dette. For de som allerede har en bil med firehjulstrekk er det sjelden man velger noe annet ved bytte av bil. Det er derfor alltid stor etterspørsel etter biler med firehjulstrekk på bruktmarkedet, noe som gir høy annenhåndsverdi. Spesielt biler med kombinasjonen av 4MOTION firehjulstrekk og DSG automatgir er svært etterspurte, sier Kopperud.
– Hva bør til syvende og sist avgjøre om man går for en bil med firehjulstrekk eller ikke?
– Det blir rett og slett hva bilen brukes til og hvor ofte man føler behov for den ekstra fremkommeligheten som 4MOTION gir, spesielt på vinterstid.


Les mer om 4motion her

Betingelser

* Kampanjen gjelder lagerførte Volkswagen personbil. 1,99% rente forutsetter 35% kontantandel og finansiering i Volkswagen Financial Services. Renten er subsidiert i tre år, for deretter å bli justert til normal produktrente. Tilbudet gjelder t.o.m. 31.10.2017.

Ønsker du en uforpliktende bilprat?